Anwar tidak berpuas hati, syorkan Pakej Prihatin dibahaskan di Parlimen


SHAH ALAM - Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim mengesyorkan supaya Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (Prihatin) dibahaskan di Parlimen supaya dapat mengelak berlakunya ketirisan.

"Saya syorkan supaya Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin memberikan pertimbangan serius dengan memberikan ruang kepada semua pihak untuk membahas dan memberikan sokongan dengan maksud memperbaiki pakej itu.

"Ia supaya Gayah, Maksom mendapat jaminan yang sebenarnya melalui peruntukan yang dijanjikan dan kemudian dapat diangkat semula pertumbuhan ekonomi.

"Oleh itu, saya ulangi keperluan diberikan ruang untuk anggota Parlimen khas dan saya ingin memberi jaminan kepada Perdana Menteri dan kerajaan bahawa kita akan beri kerjasama dan sokongan supaya rangsangan ekonomi ini berkesan," katanya menerusi Facebook Live hari ini.

Mengulas lanjut Anwar berkata, secara dasarnya beliau menyambut positif pakej rangsangan tersebut.

"Secara keseluruhannya saya bersyukur kepada ALLAH SWT dan gembira penjelasan yang agak positif daripada beliau (Muhyiddin) yang mengambil kira kegelisahan dan suara rakyat beberapa minggu kebelakangan ini.

"Tapi pengalaman kita mengajar bahawa masalahnya dalam kita perincikan pelaksanaan wang RM2,000 adakah ia akan sampai terus atau dipotong, ada ketirisan rompakan kecilan ini semua harus diteliti.

"Jangan diserahkan kepada orang-orang politik atau pegawai yang mempunyai rekod yang buruk seperti mencuri atau merompak sebelum ini," katanya.

Baca juga : Promote link product yang ada di Shopee/Lazada dan dapat duit


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)