Tutorial 12 | Tentukan barang yang mana lebih demand di pasaran

Tutorial 12 | Tentukan barang yang mana lebih demand di pasaran

Untuk tutorial ini Admin akan ajar macam mana nak tentukan product/barangan yang korang pilih di Market Place macam Lazada/Shopee yang mempunyai permintaan yang tinggi.

1. Sentiasa tengok barangan di store Lazada/Shopee



Salah satu kaedah untuk tentukan product tu high demand atau pun tidak, tengok dekat jumlah jualan yang Admin highlight dekat situ. Kalau banyak orang beli,maknanya product jenis tu ramai orang nak beli jadi buat shoplink product macam tu dan share ke media socia.

2. Eksperimen product

Antara sebab kenapa Admin suruh semua Dropship Lazdrop Asia buka Facebook Page adalah untuk memantau dan menganalisa reaction orang ramai terhadap product yang korang post di page korang.

Like/Komen bukan penentu orang tu beli barang atau tak. Yang penting adalah berapa ramai orang reach posting korang. 



Tricknya adalah, dalam sehari tu pilih dalam 5 6 high demand product dekat Market Place, buat shoplink dan post di page dan share ke group-group macam biasa. Di antara 5 6 posting tu, tengok posting mana yan lebih ramai People Reach. Contoh korang buat posting product A B C D

People Reach untuk Product A ada 700 orang
People Reach untuk Product B ada 500 orang
People Reach untuk Product C ada 34 orang
People Reach untuk Product D ada 900 orang

Jadi apa yang korang perlu buat adalah, focus kepada Product D dan giatkan lagi usaha share product D ke group-group FB setiap hari. Kaedah ni berkesan dan mampu untuk meningkatkan pendapatan komisyen korang insyaAllah.

Teknik ni juga kita boleh guna untuk Facebook Ads nanti Admin ajar untuk Facebook Ads. Try buat cara macam ni dulu.



Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja