Promote shoplink Dropship Lazada/Shopee guna method carousel



Guna method carousel untuk mudahkan user buat pilihan pembelian barangan daripada shoplink anda


Tutorial ni Admin anggap korang dah tahu cara macam mana nak buat shoplink Lazada/Shopee. Kalau ada yang belum tahu cara nak buat shoplink Lazada/Shopee boleh tengok dekat sini.

Cara nak buat shoplink Lazada


Tutorial kali ni kita akan belajar buat promosi shoplink guna carousel teknik supaya orang ramai nampak lebih jelas tentang product-product yang terdapat dalam shoplink korang.

Keperluan untuk tutorial ni kita guna laptop/pc sebab applikasi Facebook tak support function ni. Kita akan guna Facebook Page untuk tutorial ni.

Step 1 : Buat shoplink 

Step ni boleh ja kalau nak pilih satu-satu barangan daripada store Lazada/Shopee atau nak buat shoplink seluruh website Lazada/Shopee atau nak buat shoplink untuk kempen Lazada/Shopee pun boleh.

Untuk tutorial ni Admin nak mudahkan korang belajar, Admin sediakan Offer Link, korang convert jadi shoplink korang.

Raw Link(copy link ni dan convert jadi korang punya shoplink ) : https://c.lazada.com.my/t/c.6N4U

Step 2 : Sediakan 8 hingga 10 gambar-gambar product yang terdapat pada shoplink korang. 

1. Buka offerlink yang korang nak buat shoplink 


2. Pilih 10 gambar product yang terdapat dalam shoplink korang. Kalau susah sangat ambik ja gambar product di Google asalkan ada kena mengena product yang ada dalam shoplink korang dengan product yang korang ambik dekat Google. 









STEP 3 : Post di Facebook Page sebagai Carousel Posting


1. Buka Facebook Page korang dan klik gambar


Klik Photo/Video



Klik Create a photo carousel


Masukkan SHOPLINK korang. So nanti bila user klik mana-mana gambar product, diorang akan direct ke SHOPLINK korang




Buat description sikit atau marketing text sikit dan upload gambar-gambar product


Klik share now. Daripada Facebook Page korang, share posting ni ke Group-group untuk dapat lebih banyak visitors!

Kaedah ni bila orang ramai klik salah satu gambar product yang korang upload, automatic diorang akan masuk ke SHOPLINK korang. Bila diorang shopping, korang dapat duit!


Program Dropship Lazdrop Asia


TESTIMONI Dropship Lazdrop Asia


Klik gambar untuk detail Testimoni







Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja