Tutorial 10 | Dropship Lazdrop Asia Mobile Legends Indonesia


Dropship Lazdrop Asia Mobile Legends Indonesia. Orang indonesia beli diamond Mobile Legends anda akan dapat komisyen

Untuk informasi anda terdapat 500 juta lebih pemain mobile game Mobile Legend di seluruh dunia dan majoriti player Mobile Legend di Asia Tenggara adalah Indonesia,Malaysia,Philippine,Thailand dan Myanmar. Sebab kenapa Admin taip Indonesia dulu, sebab player Indonesia lebih ramai berbanding player negara-negara lain.

Dah tu apa kena mengena dengan Dropship Lazdrop Asia? 



Sebenarnya Mobile Legends ada buat business dalam game mereka iaitu In App Purchase. Mereka jual diamonds dan diamonds ni user biasanya boleh guna untuk beli skin,sticker dan sebagainya. Hasil daripada jualan diamond ni sahaja Moonton meraih pendapatan USD 5 Juta setiap hari. Diamond ni kalau nak senang faham dia ialah sejenis DIGITAL PRODUCT. Digital product nanti kita akan belajar pada tutorial yang akan datang insyaAllah.




Maksudnya diamond Mobile Legends ni memang laku dan mendapat pendapatan yang tinggi di pasaran lebih-lebih lagi di INDONESIA. Sebab ada Seller Lazada di Indonesia menawarkan diamond Mobile Legends yang lebih murah berbanding beli diamond direct dalam mobile game ini. Makin tinggi jumlah bilangan player Mobile Legends, makin tinggi potensi player untuk membeli diamonds dan semestinya player akan cari diamond yang lebih murah berbanding dengan diamond yang dijual direct dalam mobile game ini. 


Jangan ambik specific seller, kita buat shoplink untuk semua seller so nanti lepas customer klik shoplink korang, mereka bebas nak beli yang mana satu.

Step 1 :

So sekarang jom kita target kepada siapa kita nak tujukan shoplink ni :

1. Negara : Indonesia
2. Platform : Lazada Indonesia
3. Umur : 17 - 28 tahun
4. Jantina : Lelaki

Step 2 : Buat shoplink guna app Lazdrop Asia

Convert link yang Admin bagi ni kepada shoplink korang sendiri guna app Lazdrop Asia

https://www.lazada.co.id/catalog/?q=mobile+legend&_keyori=ss&from=input&spm=a2o4j.home.search.go.579915594FkmHg

Step 3 : Promote shoplink

Ada 2 pilihan sama ada korang nak share shoplink korang dekat group-group mobile legends atau korang nak guna Facebook Ads.

https://www.zalora.com.my

Kalau nak share ke group mobile legends :

- Buat posting di Facebook Profile/Page korang letak gambar,letak description dan letak sekali shoplink korang dan baru share ke group-group Mobile Legend indonesia sebab link product ni hanya laku di Indonesia saja

Gambar untuk promo

Kalau nak promo guna Facebook Ads, buat macam ni je

1. Buat posting di Facebook Page(Facebook Profile tak boleh guna fb ads) sama macam di atas
2. Klik boost dan isi kriteria yang Admin dah kaji

Negara : Indonesia
Platform : Lazada Indonesia
Umur : 17 - 28 tahun
Jantina : Lelaki


3. Klik Add Money untuk topup kos iklan paling minima RM 20.
4. Set 1 hari dan set RM 20(ikut lah berapa kos iklan yang korang nak set).
5. Kalau semua dah settle klik BOOST je

Bila orang indonesia klik link korang dan beli diamond korang akan dapat komisyen dalam currency dollar dan akan di bayar ke akaun dropship korang.

Selamat mencuba!

saya nak bagi FREE ebook kepada sesiapa saja yang nak belajar buat duit online. Tak perlu bagi detail download dan belajar je. Kalau korang rasa content ebook ni bagus,just share je supaya orang lain pun dapat belajar.



Dalam ebook ni korang boleh belajar cara buat shoplink guna app Lazdrop Asia dan sebagainya!



Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja