Remaja belasan tahun, meraih pendapatan RM 10,000 sebulan


Remaja belasan tahun,mampu meraih pendapatan RM 10,000 sebulan!

Memulakan kerja ulasan produk pada usia 16 tahun dengan bayaran RM15 untuk dua slot iklan, Nur Farrah Khairina Shahrul Muazam, 17, di antara Instafamous remaja yang cukup dikenali di Malaysia disebabkan memiliki pengikut yang ramai sehingga mencecah 577,000.

Mengenakan bayaran RM100 sehingga RM300 untuk satu video, Nur Farrah Khairina atau popular dengan panggilan Farrah memperoleh pendapatan melebihi RM10,000 pada setiap bulan menerusi hasil ulasan produk kecantikan.
“Biasanya untuk produk kecantikan wajah seperti serum atau krim saya akan periksa dulu dengan pengguna dan menggunakannya sebelum bersetuju melakukan ulasan. Ini bagi memastikan reviu diberi adalah tepat dan benar serta mengelak pelanggan tertipu dengan produk digunakan,” kata anak ketiga empat beradik ini.

Menjalankan kerja reviu sebaik pulang dari sekolah dan berakhir sehingga ke malam, jelas remaja ini dia tidak mendapat tentangan keluarga kerana ayah dan ibu memberikan sokongan asalkan tidak melupakan pelajaran.“Setakat ini saya tiada masalah di sekolah dan menerima kritikan daripada semua termasuk guru dengan hati terbuka. Sebagai Instafamous saya perlu melaluinya kerana lama-kelamaan yang tinggal hanya diri kita sendiri dan mereka bercakap akan diam. Jadi fokus apa yang dilakukan untuk mencapai cita-cita,” katanya yang berazam menjadi usahawan berjaya suatu hari nanti.

Ditanya perbelanjaan bulanan, gadis ini mengakui dia sememangnya suka membeli-belah terutama untuk barangan mekap, pakaian dan kasut. Setiap minggu dia memperuntukkan ribuan ringgit untuk membeli perhiasan wanita manakala selebihnya diberi kepada ibu bapa sebagai simpanan.


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!