Buat Dropship Lazada di rumah, Surirumah raih RM 28,000!


Hanya buat Dropship Lazada di rumah, surirumah ini mampu meraih pendapatan sehingga RM 28,000! Apa rahsia beliau?

Puan Fadhilah ni seorang surirumah, ibu kepada 2 orang anak dan suamiya seorang guru di sebuah sekolah swasta. Dia pernah join Lazdrop Asia tahun lepas, masa tu dia belajar dengan salah seorang Admin page kami iaitu Coach Farid. Masa tu dia hanya belajar cara buat dropship Lazada sahaja dan sampai sekarang dia masih kekal dengan dropship lazada walaupun applikasi Lazdrop Asia sekarang dah ada 200 lebih pengiklan selain daripada Lazada.

Seorang yang banyak bertanya dan sering mengambil rujukan daripada Admin, sehinggalah kami memudahkan semua peserta dengan buat posting di blog supaya orang ramai dapat membuat rujukan buat dropship Lazada. Di blog ini kami ada share tips dan teknik marketing bagi meningkatkan pendapatan mereka yang buat dropship dan kerja-kerja ejen Lazdrop Asia.

Pernah dapat banyak klik link produk tapi takda sale dan takda pendapatan

Dia sering mengadu yang link product dia ramai yang klik tapi takda sales dan takda pendapatan. Memanglah, kalau orang klik link saja tapi tak beli, kita tak dapat komisyen. Sebab kadang pilihan barangan yang kita buat tu berjaya menarik minat orang ramai untuk klik dan tengok detail product tapi tak dapat menangkap minat orang ramai untuk beli barangan tersebut.

Bagi mengatasi masalah tersebut, Admin pernah cadangkan tukar daripada LINK PRODUCT kepada SHOPLINK. SHOPLINK ni bila orang klik, orang ramai dapat tengok banyak dan pelbagai jenis barangan yang mungkin salah satu daripada product tu dapat menangkap minat mereka dan buat pembelian. ITU SAJA cadangan yang Admin bagi pada dia masa tu.

Apa rahsia dan teknik yang digunakan?


Setelah lama menyepi, akhirnya tadi dia whatsapp Admin dan bagitau yang akaun dropship dia dah boleh withdraw ke akaun bank. Agak mengejutkan daripada RM 0.00 Est Earning kepada RM 28,600.36 komisyen yang dia dah kumpul sepanjang buat Dropship Lazada dari awal masuk join sampai sekarang. Maknanya dia hanya setia dengan 1 pengiklan saja iaitu Lazada sampai dia boleh meraih pendapatan sebanyak tu.  Untuk pengetahuan anda, syarat minima untuk pengeluaran duit dari akaun dropship ke akaun bank/paypal adalah RM 80 dan ke atas. 

 Jadi Admin pulak yang tanya dia, macam mana puan buat daripada RM 0.00 dulu, sales takda,klik saja ada tapi boleh dapat komisyen sebanyak tu? Dan dia bagitau Admin,dia guna teknik SHOPLINK yang Admin bagitau dulu tapi dengan sedikit penambahan daripada Shoplink tu. Konsep dia lebih kurang macam ni



Formula dia Attention - Interest - Purchase

Attention ni kita post sesuatu yang dapat menarik perhatian atau alert orang ramai. Mungkin dari segi tagline,mungkin graphic poster dan sebagainya.

Interest selepas berjaya menarik perhatian orang ramai terhadap posting anda, kita wujudkan perasaan minat terhadap barangan yang dia lihat.

Purchase selepas kita berjaya membina minat orang ramai terhadap barangan yang dia tengok, dia akan beli barangan yang dia suka.


Jadi rahsia kejayaan Puan Fadhilah ni, dia buat lebih kurang macam ni, dia buka website/applikasi Lazada, copy URL, buat shoplink di Lazdrop ASia dan copy SHOPLINK.

1. Daripada store Lazada dia akan pilih barangan yang ada banyak pembeli/murah/menarik/rare..screenshot beserta harga sekali

2. Share ke media social. Step pertama adalah dia nak tarik ATTENTION orang ramai terhadap posting dia, mungkin orang ramai akan terpengaruh pada tagline dia, gambar product,harga product dan jumlah orang yang dah beli product tersebut. Kemudian orang ramai akan klik SHOPLINK tersebut untuk dapatkan detail product

3. Lepas dia dah klik dan masuk, orang tersebut akan tengok ada banyak barangan lain selain daripada product yang dia mula-mula stalk tadi. Berbeza dari segi productnya,harganya,kualitinya dan kegunaannya. Mereka akan jadi rambang mata sebab banyak product yang tersedia yang mungkin dapat mempengaruhi INTEREST/MINAT mereka! Jadi product yang mula-mula diorang tengok tadi munkin diorang dah lupa, sebab banyak lagi barangan lain yang tersedia di SHOPLINK kita.

4. Selepas kita dah build atau bina minat mereka, mereka akan shopping pelbagai jenis barangan. Lets say, yang visit SHOPLINK kita ada 85,000 orang, andaikan kita guna FB Ads untuk drive orang klik link, orang shopping di shoplink kita, kita ambik kadar komisyen paling minima iaitu 2.5% dan harga barangan RM 10 = RM 0.25 paling minima x 85,000 orang shopping di shoplink

RM 0.25 x 85,000 orang yang shopping = RM 21,250 KOMISYEN KITA DAPAT!!!

Tengok macam rendah je komisyen RM 0.25, tapi bila orang ramai shopping, effect dia sangat besar untuk komisyen korang!

BACA SAJA TAK GUNA, JOM TRY BUAT


1. Copy landing page Lazada yang Admin dah bagi ni :
https://c.lazada.com.my/t/c.6N4U

2. Buka app Lazdrop Asia dan klik Lazada

3. Klik get link dan paste link yang korang copy dari Admin dan klik generate

4. Klik shorten dan COPY shoplink korang

TRY guna formula ni Attention - Interest - Purchase

Attention 

1. Buka website Lazada/app Lazada, cari barangan yang murah atau rare atau barangan yang high demand

2. Screenshot barang tersebut

3. Share ke media social beserta shoplink yang korang buat tadi

4. Cara ni dapat menarik perhatian orang ramai ke posting korang dan klik shoplink korang

Interest

Lepas diorang dah masuk dalam shoplink korang, mereka akan tengok banyak barangan yang pelbagai yang dapat memupuk minat diorang

Purchase

Bila diorang dah minat dengan product yang ada dalam shoplink korang, diorang akan shopping dalam shoplink korang. Bila diorang shopping, korang dapat duit!

NAK BELAJAR BUAT DROPSHIP LAZADA? ADMIN ADA BAGI FREE EBOOK KEPADA SESIAPA SAJA YANG NAK BELAJAR BUAT DROPSHIP LAZADA. MAHARNYA KALAU KORANG RASA CONTENT EBOOK NI BAGUS, JUST SHARE KEPADA ORANG LAIN SUPAYA MEREKA JUGA DAPAT BELAJAR APA YANG KORANG BELAJAR.




Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja