Daftar Property untuk buka akaun Dropship Lazada/Shopee

Ambil tahu apa itu Property untuk buka akaun Dropship shoplink

Semua orang yang nak buka akaun Drosphip shoplink sama ada Lazada,Shopee dan sebagainya WAJIB daftarkan Property sebelum disemak dan diluluskan oleh pihak pengiklan. Tujuannya adalah untuk memastikan anda telah memenuhi kriteria yang dikehendaki oleh pihak pengiklan supaya pihak pengiklan tahu yang product,service dan langganan yang diiklankan oleh pihak pengiklan dapatkan dihebahkan pada tempat yang betul.

1. Apa tu property? 

Property ni senang nak faham saluran media apa yang kita ada contohnya Facebook Profile,Facebook Page, Facebook Group,Youtube Channel,Blog,Website,Instagram dan sebagainya. Kriteria property yang mereka nak mestilah property yang mempunyai jumlah bilangan pengunjung yang banyak. Sebagai contoh ada Facebook Profile anda ada 4k friends list, atau Facebook Page ada beribu likers jadi ini akan membolehkan property anda diluluskan oleh pihak pengiklan untuk buka akaun dropship.

2. Apa fungsi property?

Pihak pengiklan nak tahu, dekat mana kita nak promote link-link product mereka.

3. Berapa lama baru dapat keputusan lepas submit property kepada pihak pengiklan?

Selepas kita submit property, ia mengambil masa 48 jam hari bekerja untuk dinilai oleh pihak pengiklan. Kalau approve dah boleh start buat dropship shoplink dan sebagainya. Kalau rejected, kita kena submit property lain sampai approved!

4. Berapa bilangan maksimum property yang boleh didaftarkan? 

Maksimum adalah 5 property sahaja.

5. Contoh jenis-jenis property?

Facebook Page/Group/Profile,Youtube channel,blog,website

6. Boleh tak submit property yang sama kalau property yang pertama kena reject?

Tak boleh. Kalau property pertama kena reject, kita kena submit property yang lain untuk pihak pengiklan semak dan approve akaun dropship kita.

7. Macam mana kita boleh dapatkan keputusan pemohonan property?

Kita akan dimaklumkan oleh pihak pengiklan melalui email yang kita daftarkan.



SUBMIT PROPERTY MEMANG MENGAMBIL MASA GANG UNTUK PIHAK PENGIKLAN BUAT SEMAKKAN SEBELUM MEREKA APPROVE AKAUN DROPSHIP MASING-MASING. YANG BUAT SEMAKKAN DAN PENILAIAN PROPERTY ANDA ADALAH PIHAK PENGIKLAN BUKAN ADMIN ATAU EJEN. ADMIN ATAU EJEN HANYA BANTU ANDA BUAT PEMOHONAN,BUKA AKAUN DROPSHIP,SUBMIT PROPERTY UNTUK ANDA DAN AJAR ANDA CARA NAK BUAT DROPSHIP SELEPAS AKAUN APPROVE. 

Jadi Admin/Ejen akan usahakan sampai akaun dropship anda approved. Tak perlu nak bising-bising kepada ejen kami,mereka berusaha untuk buatkan akaun dropship anda sampai approved give them some time, sebab property tu pihak pengiklan yang semak dan nilai. Kalau buat sendiri pun tetap kena submit property kepada pihak pengiklan dan pihak pengiklan akan buat penilaian dan semakkan.

Kalau yang nak daftar property guna facebook profile pastikan facebook profile anda mempunyai friend list 4k dan ke atas dan dalam keadaan public semua jangan private. Sebab pihak pengiklan akan semak property yang anda submit kepada mereka.

Kriteria biasanya pihak pengiklan akan tengok pada bahagian audience/friendlist/followers dan sebagainya. Kalau yang Facebook Profile tu ada friendlist cuma 300 400 tu, takpe kami Admin dan Ejen akan guna property kami untuk bantu akaun dropship anda sampai approved.

Why is my Property Rejected After Being Added?

There may be several reasons for the rejection:

👉Registered URL does not meet standard MCMC (Malaysian communications and multimedia commission) ruling
👉Registered URL may not be working (broken)
👉Registered URL may not be public (private URL which is NOT accepted by Involve Asia traffic transparency policy)
👉Page lack of information to justify the page was capable of generating traffic
👉Page does not appear as a proper info media
👉Submitted property is not relevant to the offers available
👉Property has been newly created and lack of information
👉Lack of experience in Affiliate Marketing
👉Property does not appear to be owned by the publisher
👉Repeated property submission (the property submitted has been used before by the same or other publisher)
Dropship Lazdrop Asia

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja