Tutorial 6 Ejen Lazdrop Asia : Macam mana nak dapat lebih ramai customer



Tutorial 6 Ejen Lazdrop Asia | Macam mana nak dapat lebih ramai customer

Tutorial ni Admin khususkan untuk ejen-ejen Lazdrop Asia untuk mudahkan mereka belajar teknik menjual applikasi. Kalau anda seorang peniaga online, nak tumpang belajar sekali pun boleh takda masalah. Sebab teknik ni boleh diguna oleh semua peniaga

Ok sebelum kita mulakan pembelajaran first pastikan check list ni korang dah ada, kalau belum ada sila check balik.

1. Facebook Page untuk business korang

2. Blogger untuk bagi detail kepada customer

3. Whatsapp dan App autoreply whatsapp

4. Manychat untuk kumpul audience list yang ni untuk mudahkan korang buat followup customer

Ejen Lazdrop Asia kalau belum settle 4 list di atas boleh tanya Admin cara nak buat. Tapi dalam tutorial ni Admin tak ajar 4 checklist tu, Admin nak ajar benda lain. Kita akan belajar sikit psikologi perniagaan. Ada 2 benda yang Admin nak ajar, nanti kalau ada lagi Admin akan update semula. 2 benda ni adalah share ilmu,contest dan system dropship.



1. Share Ilmu Tentang Produk/Servis Anda Kepada Orang Ramai



 
Beri tunjuk ajar kepada orang ramai walaupun mereka belum menjadi pelanggan korang. Macam mana nak ajar orang ramai tentang produk korang, first korang kena buat kajian sikit tentang kelebihan produk/servis yang anda nak jual kepada orang ramai dari segi fungsi,kelebihan,penjimatan,kos dan sebagainya. Untuk Ejen Lazdrop Asia, produk yang kita jual adalah produk digital iaitu applikasi Lazdrop Asia, korang boleh belajar banyak benda dekat blog ni Admin ada ajar detail-detail tentang applikasi Lazdrop Asia dari segi fungsi,faedah,manfaat dan sebagainya. Kalau perlu bantuan mengenai applikasi Lazdrop Asia boleh ja tanya Admin nanti Admin tolong ajar apa yang korang tak faham.

Highlight list ni nanti korang belajar, tak faham boleh tanya Admin nanti Admin tolong.

0. Apa itu app Lazdrop Asia
- Applikasi Lazdrop Asia mempunyai lebih 200 pengiklan daripada pelbagai negara Asia dan pelbagai jenis kategori. Antaranya adalah Lazada,Shopee,Zalora,Photobook,MrDiy dan banyak lagi. Ke semua pengiklan ini menawarkan komisyen yang pelbagai mengikut barangan yang dibeli/dilanggan/ditempah oleh orang ramai hasil daripada shoplink user app Lazdrop Asia. Hasil komisyen daripada tawaran oleh pelbagai pengiklan, negara dan kategori tawaran akan dikumpulkan dalam 1 akaun sahaja!

1. Fungsi app Lazdrop Asia

- Fungsi utama app Lazdrop Asia adalah, user boleh buat dropship dengan pelbagai jenis company pengiklan yang menawarkan komisyen mengikut kadar bayaran masing-masing mengikut jenis barangan hanya dengan membuat shoplink/link product sahaja. Tak perlu beli stock,tak perlu hantar barang dan tak perlu deal dengan customer. Buat shoplink, share ke media social, bila orang ramai klik link dan buat pembelian, user tersebut akan dapat komisyen.

- User boleh check detail komisyen yang dibayar oleh pengiklan-pengiklan

2. Manfaat app Lazdrop Asia kepada orang ramai 

- Dapat menjimatkan masa lebih-lebih lagi kepada mereka yang tak sempat nak buat 2 3 kerja untuk tambah sumber pendapatan. Jadi guna app Lazdrop Asia ni buat dropship di mana saja pun boleh sebab tak perlu banyak kerja pun, buat link dan share je. Sesuai jugak untuk surirumah sebab golongan ni kadang tak ada masa nak keluar cari kerja part time dan sebagainya sebab banyak komitmen dekat rumah. Guna app jer senang

- Tak perlu baca ebook yang panjang berjela dan mengambil masa yang lama untuk faham malah ada yang tak faham kalau hanya membaca saja tapi takda action. Bagi mengatasi masalah ni kami wujudkan applikasi Lazdrop Asia. Dalam app ni semua kami dah program mengikut susunan siap-siap. Jadi user hanya perlu klik itu dan ini sahaja untuk buat kerja-kerja dropship. User boleh direct pilih barangan,share ke media social dan sebagainya. Lagi satu mudah kalau-kalau user ada masalah, Admin boleh tolong fixkan apa yang perlu. Jimat masa dan mudah kerja.

-  User tak perlu beli stock, tak perlu hantar barang ke customer, tak perlu deal dengan customer hanya guna app Lazdrop Asia buat shoplink/storelink/link product kemudian share ke media social. Bila orang ramai klik link user share tadi, customer beli barang dan terima barang dengan selamat, user tadi akan dapat komisyen. Jadi user tak perlu banyak fikir soal pengurusan ke perbelanjaan ke dan sebagainya. Buat shoplink share ke media social dan dah biar je. Esoknya post lagi shoplink lain macam tu lah processnya. Senang ja.

3. Pendapatan yang orang ramai akan dapat




- Syarat minima pengeluaran komisyen adalah RM 80/20 Dollar dan ke atas
- Pending Validation maksudnya komisyen dalam proses untuk dicashout/dikeluarkan ke akaun bank
- Pending Collection maksudnya komisyen yang belum dibayar oleh pengiklan ke akaun dropship user
- Total Paid adalah jumlah yang pernah dibayar oleh pengiklan kepada user


Dekat Performance report ada 4 component yang biasanya user akan tanya kepada Admin/Ejen

1. Clicks - Adalah jumlah bilangan orang klik link/shoplink user
2. Conversion - Adalah jumlah barangan yang telah dibeli melalui link/shoplink user
3. Sales Amount - Adalah jumlah jualan hasil daripada link/shoplink user (yang ni pengiklan yang dapat)
4. Est Earnings - Adalah jumlah pendapatan user

Kadar Komisyen yang user akan dapat / Barangan yang dibeli oleh customer. Yang ni adalah kadar komisyen bagi Lazada. Kadar komisyen bagi pengiklan adalah berbeza-beza.







5. Kelebihan app Lazdrop Asia

- Mudah kerja-kerja droship hanya buat link sahaja tak perlu beli stock,tak perlu hantar barang dan sebagainya.

- Boleh buat kerja-kerja dropship dimana saja sebab guna app je.

- Boleh buat dropship dengan pelbagai pengiklan daripada pelbagai negara Asia Tenggara!

- Ada referral program. Setiap user akan dapat ID masing-masing, klik saja button Invite, nanti automatik text marketing beserta dengan ID user akan di share ke media social. Bila new user join Lazdrop Asia dan mereka register guna ID user tersebut, user tersebut akan dapat komisyen RM 50 daripada Admin/Ejen.

6. Kenapa orang ramai wajib dapatkan applikasi Lazdrop Asia

- Ada tunjuk ajar daripada admin/ejen


- Tak perlu susah-susah nak cari kerja part time untuk buat kerja sampingan. Jimat masa dan jimat tenaga


- Ada testimoni

7. Berapa harga applikasi Lazdrop Asia

- Ada 2 package iaitu

Package A - RM 150 setahun
Package B - RM 250 seumur hidup


1 app hanya boleh guna untuk 1 device/smartphone saja. Dalam app ni boleh trace Device ID jadi tak boleh kelentong Admin lah

OK Bila korang dah study asas tentang product yang korang nak jual, kemudian tugas korang adalah beri ilmu kepada orang ramai. Ajar je walaupun orang ramai belum jadi "Dropship" korang. Sebab bila kita bagi ilme kepada orang, mereka akan lebih faham dengan fungsi product dan lebih mudah untuk anda nak jual.

Contoh, korang ajar "Cara nak buat link dropship Lazada guna app Lazdrop Asia". Ajar cara-cara nak buat link product/shoplink dan sebagainya. Kalau takda content nak ajar, boleh copypaste dari Admin.

Dekat mana nak ajar? Ajar dekat Blogger kemudian share ke media social.

2. BUAT CONTEST!



Contest salah satu teknik untuk menarik lebih ramai audience berkumpul di platform kita sama ada fb page atau blogger. Boleh ja nak guna FB Ads tapi untuk tutorial ni Admin ajar contest dulu.

Contest ni kita offer ganjaran kepada orang ramai dengan melengkapkan beberapa tugasan dan teka jawapan dengan betul.

Contoh cara nak buat contest :

Korang boleh cuba dengan RM 20. Buat contest teka sesuatu, sesiapa yang boleh jawab dengan betul dapat RM 20 dan dibayar 1 pemenang sahaja.

Syarat permainan adalah

1. Share contest ini ke group-group FB
2. Like Page(page korang lah)
3. 1 orang 1 jawapan sahaja

Admin akan umumkan pemenang selepas ada yang beri jawapan yang betul


Kaedah ni dapat menarik lebih ramai orang berkunjung ke platform korang especially FB page. Bila dah ramai orang berkunjung ke platform korang jadi senang korang nak share ilmu perniagaan yang macam Admin ajar di atas tadi.

Di bawah ni adalah gambar impact hasil teknik Contest yang kami buat.




Yang ni pulak kesan guna FB Ads : yang ni nanti Admin akan ajar cara nak buat


Kalau kami boleh buat, korang pun pasti boleh buat insyaAllah yang penting kita jual benda yang betul dan yakin dengan apa yang kita jual pasti boleh!





Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja