Tutorial 4 Dropship Lazdrop Asia : Tingkatkan Link Klik

TIPS UNTUK TINGKATKAN JUMLAH KLIK DAN SALES DROPSHIP LINK PRODUCT ANDA


Permasalahan yang biasa droshippers link product hadapi adalah klik link kurang dan sales kurang jadi pendapatan pun kurang. Ada jugak yang jumlah klik banyak tapi sales kurang sekaligus income pun kurang.

Salah satu punca bagi permasalahan tersebut adalah audience engagement kurang, terlalu push, product yang dipilih tidak menepati interest pembeli, share kurang dan sebagainya.

Admin ada beberapa solusi bagi permasalahan yang biasanya dihadapi oleh dropshipper-dropshipper ni. First Admin cadangkan WUJUDkan 1 Facebook page, atau kalau takda pengalaman nak handle page boleh join jadi Editor/Moderator FB page "Kedai Lazdrop". Dalam tutorial ni admin akan ajar untuk dropshipper-dropshipper yang jadi Editor/Moderator page Kedai Lazdrop tapi yang dah ada page sendiri boleh try tips yang Admin bagi.



Content dekat page ni Admin tengok semua Editor buat dah betul, post iklan link product mengikut format yang betul ada title,ada description ada harga, ada link product,share link product dan ada gambar product.

Betul dah, CUMA engagement untuk tarik lebih ramai orang berkunjung ke page tu kurang. Page ni kita ibaratkan macam kedai kita. Kedai bersama, tugas kita attract lebih ramai orang berkunjung ke page kita dan pada masa yang sama kita post link product di page untuk galakkan orang ramai klik link product dan shopping di link anda masing-masing.



Lebih ramai orang berkunjung ke page, lebih tinggi kebarangkalian orang ramai klik link product/shopping anda dan lebih tinggi keuntungan anda akan dapat.

TIP 1 : INVITE FRIENDS UNTUK LIKE PAGE KEDAI LAZDROP




Klik pada menu dan klik Invite Friends


Klik Select All dan klik Send Invites

TIP 2 : POST CONTENT YANG MENARIK DAN SEMUA EDITOR SAMA-SAMA SHARE CONTENT TERSEBUT 


Selain post link product, post content-content yang menarik seperti video-video,Quotes,Teka teki,Polls,Tips dan sebagainya. Buat posting macam ni, then semua Editor/Moderator page sama-sama share content tersebut ke group-group FB/whatsapp dan sebagainya untuk tingkatkan interest orang ramai untuk singgah ke page Kedai Lazdrop.

* Biasanya post video-video kelakar lebih cepat untuk tarik audience ke page.

TIP 3 : POST LINK PRODUCT SECARA BERKALA



Post link product/store/voucher 2 3 kali dalam seminggu, supaya audience yang datang ke page, tidak merasa annoying. Perbanyakkan posting yang berunsur hiburan supaya lebih ramai audience datang dan stay dekat page kita dan sambil-sambil itu selitkan iklan link product anda.

Jangan SPAM post, SPAM post bukan solusi terbaik untuk tarik orang klik link anda,malah orang akan menjauhi anda so hati-hati dekat situ. Posting iklan secara berkala lebih baik daripada SPAM.


SELAMAT MENCUBA!


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja