TUTORIAL 2 EJEN : CARA JUAL APP LAZDROP ASIA SECARA AUTOMATIK!





MACAM MANA NAK JUAL APP LAZDROP ASIA SECARA AUTOMATIK GUNA KAEDAH LEAD CUSTOMER? 

Lead customer di sini bermaksud kita memberi input dan pendedahan awal kepada customer megenai product/service yang kita offer kepada customer sebelum kita guide customer untuk langgan/beli product/service yang kita jual.

Jadi, rangkaian social media diperlukan untuk menjayakan kaedah lead customer ni. Admin sendiri suka guna platform-platform ni untuk lead customer. Antaranya ialah

1. Facebook page
2. Blogger
3. Whatsapp


Step 1 : Wujudkan Facebook page untuk perniagaan

Kita jual applikasi Lazdrop Asia, jadi wujudkan 1 Facebook page mengenai Lazdrop Asia Ejen (nama korang), post beberapa content yang ringkas dan padat mengenai kelebihan dan manfaat applikasi Lazdrop Asia. Invite seberapa banyak orang yang boleh ke page korang. Kalau takda idea untuk post content mengenai Lazdrop Asia boleh ambik content daripada page SmartMath/Lazdrop Asia.


Step 2 : Wujudkan blogger/wix/wordpress(Admin guna Blogger)

Post DETAIL tentang applikasi Lazdrop Asia manfaat serta kelebihan applikasi ini di blog korang. Kalau takda idea untuk post apa-apa boleh ambik content dekat blog lazdropasia.com
Dekat sini korang akan sertakan link whatsapp untuk mudahkan customer korang contact dan berbincang dengan korang untuk tujuan jualbeli.

Step 3 : Setup link automatic Whatsapp

Dekat sini apa yang korang perlu buat adalah DOWNLOAD applikasi

WhatsAuto - Reply App

Link download :  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.guibais.whatsauto
Sebelum kita guna app autoreply ni, kita setup link whatsapp dulu gang

Pegi ke website : https://postcron.com/en/blog/landings/whatsapp-link-generator/




1. Masukkan no fon business koraang(no fon whatsapp, jangan lupa letak code negara kita +60)

2. Masukkan apa saja TRIGGER TEXT untuk app autoreply respond nanti. Sebagai contoh "Saya nak app lazdrop asia". Admin cadangkan guna huruf kecik semua

3. Klik Get link dan Copy link whatsapp korang.







Seterusnya adalah setup app Whatsapp Autoreply yang korang download tadi



Click "CUSTOMER REPLY"


Click AUTO REPLY TEXT(CUSTOM REPLY)





CLICK Button Bulat  " + "


Ok dekat sini, dekat "INCOMING KEYWORD" pastikan sama dengan TRIGGER TEXT yang korang taip masa korang buat link whatsapp tadi iaitu "saya nak app lazdrop asia" mesti sama kalau tak nanti dia tak boleh nak trace.

Ok fungsi dia kat sini adalah, bila customer klik link whatsapp korang tadi, automatic customer akan sent whatsapp dengan text yang kita set tadi iaitu "saya nak app lazdrop asia". Then app Whatsapp autoreply akan trace text "saya nak app lazdrop asia" dan dia akan reply customer korang secara automatic.

Next set, message untuk reply message customer. Boleh tiru text yang admin buat diatas untuk mudahkan urusan business korang.

Bila dah siap klik je BUTTON RIGHT/CORRECT/BETUL yang ada disebelah kanan atas sekali tu.



MACAM MANA WHATSAPP NI BERFUNGSI


Link whatsapp yang korang buat tu nanti korang letak dekat content Blog, so lepas customer dah baca detail tentang app Lazdrop Asia, kalau diorang berminat nak beli, diorang just direct klik link whatsapp korang untuk pembelian.

Link whatsapp tu kalau panjang sangat, korang boleh guna bitly atau capsulink untuk pendekkan link, jadi tak la nampak serabut sangat link panjang-panjang tu.

SEKARANG MASANYA UNTUK BLEND 3 Platform ni menjadi 1 rangkaian jualan secara AUTOMATIK!





STEP 1 : MULAKAN DENGAN POST DETAIL APP LAZDROP ASIA DI BLOGGER KORANG
Kalau takda Idea boleh ambik content dekat blog lazdropasia.com Adjust sikit untuk mudahkan customer contact korang. 


Lepas dah post detail dekat blog korang, jangan lupa share content ini ke Facebook page korang untuk attract ramai customer.

Dekat sini juga korang letak link whatsapp korang.

STEP 2 : SHARE DETAIL CONTENT KE FB PAGE


Lepas dah post detail content di blog, share post blog korang ke fb page.

Post di facebook page tu,korang tak perlu letak text panjang-panjang, cukup sekadar isi penting daripada content blog je. Contoh

"Orang shopping, korang dapat duit. Guna app Lazdrop Asia je."

Simple je, kalau diorang berminat diorang akan masuk ke blog korang untuk dapatkan detail tentang app Lazdrop Asia


STEP 3 : DEAL BUSINESS DI WHATSAPP!



Link whatsapp korang ni korang letak dekat BLOG, bukan dekat FB PAGE. Bila customer dah baca detail tentang app Lazdrop Asia diorang berminat, diorang just klik link whatsapp korang untuk urusan pembelian!

Ini saja basic rangkaian jualan secara automatic menggunakan 3 platform social media. Pada tutorial akan datang Admin akan detailkan lagi kaedah penjualan app Lazdrop Asia!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EJEN MVP untuk bulan ni : EJEN SYED ARIF buat sales RM 3,600 dalam masa sehari!



Berkat usaha dan rezki dia jugak sebenarnya. Mungkin lepas ni giliran korang pulak buat sales lepas belajar teknik-teknik penjualan digital product macam ni kan.


BELUM JADI EJEN LAZDROP ASIA? JOM JADI EJEN KAMI,
KAMI BAYAR  RM 142.50 hingga RM 237.50 per installer! Tutorial semua kami akan ajar di blog ni.


Klik je gambar di bawah untuk detail :









Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja