Tutorial 1 Ejen Lazdrop Asia : Macam mana nak jual app boss?


Tutorial 1 : Flow cara jual applikasi Lazdrop Asia

Untuk tutorial yang pertama ini Admin akan ajarkan kepada korang macam mana nak jual applikasi Lazdrop Asia, kita akan belajar flow cara nak jual dulu. Tutorial akan datang kita akan belajar lebih banyak lagi benda-benda baru yang korang boleh jadikan idea untuk jual app ni dan jana pendapatan insyaAllah.

STEP 1 : Kenal dulu fungsi dan manfaat applikasi Lazdrop Asia kepada customer



Customer akan tertanya apa manfaat atau faedah kalau beli app Lazdrop Asia? Dan kenapa diorang mesti beli app Lazdrop Asia ni 

Ini adalah detail fungsi dan manfaat applikasi Lazdrop Asia yang Customer akan dapat bila diorang beli app ni daripada korang sebagai Ejen kami. 

FUNGSI Applikasi Lazdrop Asia

1. Applikasi Lazdrop Asia mempunyai 200 lebih driopship daripada advertiser daripada pelbagai negara. Antaranya yang popular adalah Lazada,Shopee,Zalora,Alibaba

2. Customer boleh guna applikasi ini untuk buat kerja-kerja Dropship yang paling simple iaitu pilih barangan daripada store advertiser(Lazada,Shopee,Alibaba dan sebagainya), buat shoplink dan share ke media social. Bila orang ramai klik link diorang dan beli barangan tersebut, customer akan dapat komisyen sehingga 14% daripada harga barangan yang diorang pilih tadi.

3.  Customer jugak boleh buat shoplink untuk 1 store advertiser. Contoh, customer buat shoplink untuk Shopee Malaysia. Share link tersebut ke media social, dan bila orang ramai klik dan shopping melalui link tersebut, customer tersebut akan dapat komisyen sehingga 7% daripada harga barang yang customer beli.  7% kadar komistyen maksimum bagi Shopee, 14% maksimnum bagi Lazada MY.


Customer boleh guna app Lazdrop Asia untuk buat shoplink 



Bila orang ramai klik shoplink diorang dan beli barangan


Customer akan dapat komisyen!

Customer bebas buat berapa banyak shoplink sekalipun daripada 200 dropship yang terdapat dalam applikasi Lazdrop Asia.

4. Ada tutorial ringkas dalam applikasi Lazdrop Asia bagi membantu customer untuk buat shoplink product/service/store daripada advertiser

5. Ada Invitation Code


Invitation Code/Kod Jemputan adalah customer korang boleh share Kod Jemputan diorang ke media social dan sebagainya, bila ada customer baru yang join Dropship Lazdrop Asia dengan korang dan diorang register Kod Jemputan customer tadi, then Ejen kena bayar upah kepada customer yang promote Kod Jemputan diorang tadi RM 50.

Sebagai contoh korang ada Customer A.. Customer A ni dia promote Kod Jemputan dia di social media. Lepas tu ada Customer B pulak nak join Dropship Lazdrop Asia dengan korang sebagai Ejen. Customer B ni pulak dia register dan masukkan Kod Jemputan Customer A dan korang kena bagi upah kepada Customer A ni RM 50.

Invitation program ni kita wujudkan dalam applikasi Lazdrop Asia adalah untuk memupuk galakkan dalam kalangan dropship untuk share applikasi Lazdrop Asia kepada orang ramai.

Tak perlu risau sebab hasil jualan korang adalah tinggi jadi takda masalah kalau nak bayar RM 50 komisyen kepada dropship korang sebab dia susah-susah promote app tu untuk korang.

Kalau Ejen yang join tahun 2019 dulu harga jual dia dapat (antara RM 150 dan RM 250)

- Jadi bila Customer B tadi join dropship Lazdrop Asia dengan korang, dia register Kod Jemputan Customer A tadi, dia bayar kepada korang RM 150(package A).

- Daripada RM 150 tu korang bayarlah upah kepada Customer A tadi RM 50 sebab ada customer lain register guna Kod Jemputan dia. Korang masih lagi untung RM 100.  Fair kan.

* PART NI kalau tak faham boleh tanya Admin semula.

Kesimpulannya fungsi app Lazdrop Asia customer boleh buat dropship link product daripada 200 advetiser(komisyen sehingga 14% daripada harga barang yang customer beli daripada link product/shop/store diorang) dan boleh share Kod Jemputan dapat komisyen RM 50 per installer


MANFAAT Applikasi Lazdrop Asia


Manfaat customer akan dapat bila join Dropship Lazdrop Asia ni adalah, akaun Dropship Ejen/Founder yang akan setupkan untuk diorang.

2. Untuk dropship link product daripada Advertiser(Lazada/Shopee/Alibaba dan sebagainya) tak perlu terlibat dengan urusan jualbeli,tak perlu hantar barang, tak perlu buat customer service dan sebagainya, customer hanya perlu buat LINK/SHOPLINK sahaja. Orang klik link diorang beli barang/shopping, dioran dapat duit. Simple je

3. Untuk Kod Jemputan, app Lazdrop Asia Admin dah buat siap-siap text promotion beserta dengan Kod Jemputan customer. Just share je. Bila orang lain join dropship Lazdrop Asia dan register Kod Jemputan diorang, diorang akan dapat komisyen RM 50 per installer

4. Ada tutorial Marketing di Blog lazdropasia.com dan channel Youtube Sinbad Studio

5. Komisyen yang untuk 200 dropship tu dihimpunkan dalam 1 akaun Dropship sahaja! Tak kisahlah dropship untuk negara mana Indonesia ke singapore ke thailand ke semua komisyen cutomer dihimpunkan kedalam 1 akaun saja.

6. Syarat pengeluaran duit daripada akaun dropship ke akaun bank adalah RM 80 dan ke atas!


STEP 2 : Flow nak jual app Lazdrop Asia kepada customer


1. Customer harus buat pembayaran terlebih dahulu kepada anda ikut package yang dia nak. Package Dropship Lazdrop Asia

Package A : RM 150 setahun (harga selaras dengan semua Ejen/Founder)
Package B : RM 250 seumur hidup
(harga selaras dengan semua Ejen/Founder)

2. Lepas customer dah buat pembayaran, bagi installer app Lazdrop Asia korang(Ejen punya) kepada customer dan mintak ID daripada Admin. Admin akan bagi ID kepada anda sebagai Ejen, dan Ejen bagi ID kepada customer masing-masing untuk diorang login dalam app Lazdrop Asia.

Note : Yang jadi Ejen kami pada tahun 2019, korang punya revenue adalah 100% jadi tak perlu bayar apa-apa untuk dapatkan ID daripada Admin. Yang join jadi Ejen pada tahun 2020, revenue korang adalah 95%, jadi 5% kena bayar kepda Admin untuk dapatkan ID.

3. Kita sebagai Founder/Ejen, kita kena setupkan akaun Dropship untuk customer. Jadi untuk buka akaun Dropship korang mintak detail daripada customer korang :

- Nama property(Facebook profile/page/Youtube channel/Blogger/Website)

- Email
- No Fon
- Alamat
- Password apa nak letak

Untuk payment setting(komisyen dropship diorang)

- Nama penuh
- Nama Bank
- No Account

Kalau tak tahu cara nak setupkan akaun dropship untuk customer korang boleh tanya Admin, dan incase katakanlah korang baru dapat customer tapi tak tahu nak setupkan akaun dropship untuk customer, boleh mintak Admin tolong buatkan akaun dropship untuk customer korang.

Lepas siap setup akaun Dropship untuk customer, mintak customer check Email dan klik link confirmation. Then dalam tempoh 48 jam, customer akan dapat email approval. Lepas dapat email approval ni baru customer boleh start buat link product Lazada dan sebagainya.

Harga kita jual kepada customer selaras semua dengan Ejen dan Founder :-
Package A : RM 150 setahun (harga selaras dengan semua Ejen/Founder)

Package B : RM 250 seumur hidup
(harga selaras dengan semua Ejen/Founder)

NOTE : Jangan ubah skema harga jualan, sebab Admin akan record sales korang untuk setiap bulan. Ejen yang dapat sales RM 2050 dan ke atas kena bayar yuran RM 200 kepada Admin, kalau bawah RM 2040, tak payah bayar apa-apa.

Kalau ada apa-apa boleh tanya Admin









Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja