Macam mana nak buat sales dekat Facebook


5 langkah untuk dapat lebih ramai customer
Ejen/Dropship Lazdrop Asia Admin cadangkan guna platform ni untuk buat marketing! Ramai peniaga online guna kaedah ni untuk buat marketing dan followup customer. Untuk followers kami, nah ni lah rahsianya kalau nak meniaga online.

Caranya senang ja :

1. Kumpul contact customer (email/phone). Biasanya peniaga akan offer something kepada customer secara PERCUMA dan syaratnya customer wajib detailkan contact macam email/phone number. Contoh Admin nak bagi ebook Cara Memasak secara PERCUMA! Sila detailkan Email dan phone number untuk Admin share ebook ni kepada anda.. see dari situ korang dah dapat kumpul contact customer.

2. Guna platform marketing macam Manychat/Mailchimp untuk broadcast 1 iklan kepada beribu customer. Admin cadangkan Manychat sebab senang nak guna
stay tune nanti Admin akan ajar cara nak guna Manychat ye

3. Nak lebih cepat guna FB Ads untuk tarik lebih ramai customer dan kumpul contact customer

4. Guna FB Insight untuk target customer yang kena dengan product/service yang korang nak jual. FB Insight ni korang boleh target umur,geografi,pendidikan dan banyak lagi yang berkaitan. Jadi kalau korang buat ads pun, takkan lari jauh daripada objective asal tawaran product/service yang korang nak jual.

5. Jangan guna FB Ads untuk semata-mata nak promo product/service tapi kumpul contact customer jugak pada masa yang sama. Jadi korang boleh jual product/service korang pada masa akan datang sebab tak semua akan beli pada hari yang sama. Contoh korang promote kepada 1000 orang, paling yang beli cuma 14 orang ja. So kumpul contact customer untuk korang follow up 1000 customer ni pada masa akan datang sehingga 90% daripada diorang beli product/service korang TAPI ingat jangan terlalu push customer. Jadi 1 stone hit 2 birds lah. Kena pandai menguruskan kos pengiklanan




Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja