Macam mana anda dapat duit, bila orang lain shopping di Lazada

Macam mana anda boleh dapat duit, bila orang lain shopping di Lazada




Jawapannya adalah affiliate program. Affiliate program ni senang nak faham kita share shoplink ke media social, orang lain klik link dan shopping melalui link anda, customer terima barangan dengan selamat dan anda akan dapat komisyen sehingga 14% daripada harga barang yang orang beli. 



Dropship yang paling mudah didunia, tak perlu jual barang, tak perlu hantar barang, tak perlu deal dengan customer dan tak perlu customer service, HANYA buat shoplink dan share ke media social saja. Kalau antarabangsa biasanya dropship shoplink macam ni orang guna Amazon tapi Amazon tak available di negara kita. Kalau share link product Amazon di sini sape yang nak beli jadi shoplink Amazon tak boleh buat di Malaysia. Jadi kita guna pengiklan-pengiklan lain yang tidak kurang hebatnya dengan Amazon seperti Lazada,Shopee,Blibli dan sebagainya. Ada lebih 200 pengiklan dalam applikasi Lazdrop Asia. Tapi tutorial yang ini Admin nak ajar Dropship Lazada Malaysia dulu.

Untuk pengetahuan anda, anda boleh buat dropship shoplink Lazada daripada pelbagai negara Asia tenggara seperti Malaysia,Indonesia,Singapura,Philippine,Thailand dan Vietnam. Setiap shoplink yang anda buat, hendaklah share ke group-group FB/Whatsapp yang majoritinya penduduk negara berkenaan sebab shoplink yang anda buat hanya laku pada negara-negara berkenaan saja.

Sebagai contoh anda buat shoplink Lazada Malaysia, jadi shoplink ni laku di Malaysia saja. Bila orang Malaysia klik link anda, diorang shopping dan dapat barang dengan selamat kemudian anda akan dapat komisyen dalam currency RM.

Contoh kedua anda buat shoplink Lazada Singapore, jadi shoplink ni laku di Singapore je lah. Bila orang singapore shopping melalui link anda, diorang dapat barangan diorang dengan selamat dan anda akan dapat bayaran komisyen dalam currency Dollar.

Kesemua income komisyen hasil daripada shoplink Lazada daripada pelbagai negara Asia Tenggara akan dikumpulkan ke dalam 1 akaun dropship saja!

Berapa jumlah minima untuk keluarkan duit ke akaun bank?






Syarat minima pengeluaran ke akaun bank anda adalah RM 80/USD 20 dan ke atas.


Kadar komisyen yang anda akan dapat bila orang shopping di Lazada melalui link anda :
Kadar komisyen bila orang lain shopping di Lazada melalui shoplink anda. Yang ni kadar komisyen untuk Lazada Malaysia



Sebagai contoh anda buat shoplink rantai emas harga RM 1000. Share ke media social, bila ada orang klik link product anda dan orang beli barang, anda dapat komisyen 14% daripada harga rantai emas tadi iaitu RM 1000 x 14% = RM 140 untuk 1 pembelian saja! So bayangkan berapa ratus ribu orang shopping di Lazada setiap hari? Peluang kepada anda.

Kaedah pemasaran selain daripada share shoplink ke media social : 




Ok dalam tutorial ni Admin nak ajar anda cara buat LINK PRODUCT, SHOPLINK dan PROMO LINK

LINK PRODUCT 



Video tutorial buat Linkproduct Lazada

1. Sign In applikasi Lazdrop Asia
2. Klik Lazada
3. Klik Pilih barang
4. Pilih je apa-apa barang pun boleh
5. Klik button share dan klik COPY LINK
6. Back semula ke app Lazdrop Asia dan klik Get Link
7. Paste link product anda
8. Klik generate
9. Klik shorten untuk pendekkan link anda
10. Copy link anda dan share je ke media social!

SHOPLINK

video tutorial buat SHOPLINK LAZADA

1. Sign In applikasi Lazdrop Asia
2. Klik Lazada
3. Klik Get Link
4. Klik Generate
5. Klik Shorten untuk pendekkan link anda
6. Copy Shoplink anda dan share ke media social!

PROMOLINK


1. Sign In applikasi Lazdrop Asia
2. Klik Lazada
3. Copy link promo Lazada yang Admin sediakan
4. Download poster yang Admin sediakan
5. Klik get link
6. Paste link yang anda copy dan klik generate
7. Klik shorten dan copy Promolink anda
8. Masuk ke mana-mana social media
9. Upload poster yang Admin sediakan di Page/Blog ini
10. Paste Promolink anda

Ambik peluang ni sebab dropship cara ni lebih senang berbanding dropship yang lain. Dropship ni tak perlu jualbarang, tak perlu beli stock,tak perlu hantar barang dan sebagainya. Hanya buat shoplink dan share ke media social saja. Sangat senang.

Applikasi Lazdrop Asia hanya boleh didapati di sini atau Ejen kami sahaja :

DETAIL APPLIKASI LAZDROP ASIA KLIK GAMBAR DI BAWAH :





ATAU NAK KERJA DENGAN KAMI SEBAGAI EJEN? KAMI BAYAR KOMISYEN SANGAT LUMAYAN SEHINGGA RM 237.50 PER INSTALLER!

Kalau dalam sebulan anda dapat jual 10 - 20 installer app Lazdrop Asia anggaran pendapatan anda RM 237. 50 x 20 installer = RM 4,750!





Lepas join jadi Ejen kami, kami bagi :

1. Tutorial
2. Installer app untuk Ejen
3. Promo content boleh ambik daripada Admin CopyPaste je takda masalah
4. Kadar keuntungan 95% untuk Ejen yang join tahun ni
5. Marketing apa nak guna boleh guna Mailchimp untuk email marketing,Manychat untuk followup customer dan banyak lagi!

UNTUK DETAIL JADI EJEN KAMI KLIK GAMBAR DI BAWAH : 






-----------------------------------------------------------

Contest SmartMath


Hadiah : 2x RM 50

Soalan Contest : 

Apakah object yang terdapat pada gambar di bawah? 




Berikan jawapan anda pada ruangan komen di Facebook post.

* 1 orang 2 jawapan




Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja