Klik Link Dapat Duit? Ini Penjelasannya


Website yang menawarkan ganjaran Klik link dapat duit secara PERCUMA masih wujud.


Ada banyak website-website yang menawarkan ganjaran seperti ini ada yang betul dan ada yang scam. Scam dekat sini bukan bermaksud diorang curi duit korang tapi korang buat kerja untuk diorang tanpa bayaran tu je. Sebelum tu jom kita explore kenapa program macam ni boleh wujud di internet.

Antara sebab kenapa program macam ni boleh wujud adalah

1. Tarikan traffic

- Traffic kat sini maksudnya adalah sejumlah orang yang singgah ke website tertentu. Owner website gunakan program klik dapat duit ni adalah untuk menggalakkan orang ramai supaya share dan viralkan website dia sebagai ganjaran dia akan bayar sejumlah duit per klik link dan singgah ke website advertiser. Jadi orang ramai akan jadi lebih ghairah share website tersebut sebab dia nampak yang dia boleh dapat hasil duit kalau dia share dan orang klik link tersebut.

- Semakin tinggi traffic semakin banyak duit owner website dapat. Duit dia dapat adalah hasil daripada IKLAN di website. Makin ramai orang singgah ke website dia, makin tinggi orang tengok iklan dalam website dan semakin banyak duit dia dapat.

2. Mendapatkan kelayakkan untuk memasang iklan di Website

- Ada sesetengah Ads Network untuk website meletakkan syarat minima sebelum pemilik website layak untuk pasang iklan diorang ke website dan jana pendapatan hasil daripada Iklan.

3. Collect data pengguna

- Ada antara atau kebanyakkan pemilik website, guna kaedah ini untuk mengumpul data pengguna bagi tujuan marketing. Kebanyakkan website akan minta nama,email,no fon dan sebagainya. Ini bertujuan untuk mengiklankan sesuatu kepada orang ramai.


PERSOALANYA ADALAH WEBSITE NI BAYAR KE TAK? 

Ada yang bayar dan ada yang scam. Scam macam yang Admin bagitau tadi, bukan scam duit, tapi dia scam korang untuk share website dia atau collect data contact korang dan sebagainya tapi tak bayar satu sen.

TAPI ada juga yang bayar kepada korang antaranya ialah

 Shrinkearn(digalakkan kalau nak try lagipun free)

 

Shrinkearn ni best jugak sebenarnya, fungsinya ialah bila orang ramai klik link korang, korang akan dapat bayaran. Kalau dia tunjuk dekat situ kalau 1000 orang yang klik dan visit website link korang tu, dia bayar 20 Dollar/1000 views kan? tapi payment tu untuk US gang.. Kita di Asia ni Malaysia,Indonesia dan Singapore dibayar sebanyak 3 Dollar/1000 views.




Pembayaran :

- Minima pengeluaran cash : 5 Dollar

- Bila boleh cashout? : Bila-bila pun boleh asalkan cukup Pengeluaran minima iaitu 5 Dollar dan keatas

- Kaedah pembayaran : Paypal,Bank Transfer,WebMoney, Payeer, SkrillFungsi Shrinkearn :

1. Korang boleh pilih mana-mana website dan copy link website




2. Paste link dekat website Shrinkearn dan klik shorten


3. Share je link tu kemana saja, bila orang klik link dan singgah ke website yang korang pilih tadi, korang dapat bayaran. kalau 3 dollar/1000 views..maksudnya 1 views = 0.003 Dollar.


Kalau nak try, boleh try lagipun website ni free. Boleh register dekat site yang admin bagi. Daftar ja macam biasa
 
Semoga Bermanfaat!

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja