Applikasi Earning App untuk dijual. Sumber Pendapatan Unity Ads


Applikasi Earning App untuk dijual. Sumber pendapatan Unity Ads(Android SAHAJA). App siap untuk dicompile hanya tukar ID iklan anda sahaja

Kami mencipta applikasi earning app yang lain dari yang lain. Biasanya earning app yang orang main memerlukan user untuk kumpul points dan tebus dengan developer/owner app. Untuk applikasi yang terbaru kami cipta, user app dibayar SELEPAS mereka tonton video iklan. Admin akan terangkan dengan lebih detail mengenai applikasi ini serta sumber income bagi app ini.

Fungsi Applikasi Monetize Card
Video fungsi applikasi Monetize CardsKami simplify atau mudahkan aktiviti-aktiviti earning app daripada process aktiviti pengumpulan points, tebus dan sebagainya kepada direct bayar kepada user hasil tontonan iklan video seperti Ads Network buat. User hanya perlu klik button Start untuk mulakan Ads Request untuk load iklan-iklan daripada Unity Ads, selepas iklan repsond dan papar, user WAJIB tonton video iklan sampai habis, developer/owner dapat bayaran daripada Unity Ads  dan user akan dapat komisyen US$ 0.0015 per tontonan. Admin akan tunjuk berapa kadar keuntungan yang anda akan dapat hasil daripada tontonan iklan daripada orang ramai. Kaedah macam ni lebih menyenangkan user anda, sebab dia boleh tengok hasil yang dia dapat kalau dia tonton video iklan dan lagi satu kita dapat kurangkan potensi hack untuk tebus ganjaran sebab kalau iklan tak keluar dan tak tonton video sampai habis diorang tak dapat duit dan anda tak perlu susah-susah nak explain itu dan ini atas kesalahan mereka sendiri. Kadang walaupun kita dah tetapkan peraturan app tapi masih ada juga yang langgar buat hack cheat engine dan sebagainya. Jadi kalau kita attach sekali bayaran diorang dengan Ads View ini lebih berkesan.

Sumber Pendapatan Applikasi Monetize Card kepada Anda dan User anda


Untuk applikasi ini kita guna Ads Network UNITY ADS. Unity Ads ni sama macam Google Admob/Adsense cuma iklan-iklan dia lebih kepada iklan applikasi dan game, undang-undang dia tak lah ketat macam Google dan mereka belum pernah banned orang lagi sebab tu kami pilih Unity Ads sebagai sumber pendapatan applikasi reward/earning macam ni. Minima withdraw dia pun sama macam Google iaitu 100 Dollar dan ke atas baru Unity bayar ke akaun bank/paypal anda setiap 15 hb.

Sebagai contoh, bulan Januari ni anda dapat 30 Dollar, bulan Febuari anda dapat 80 Dollar bila sum sekali jadi 110 Dollar, jadi 15th March baru Unity bayar ke akaun bank anda.

Contoh 1 lagi, katakan anda dapat 120 Dollar pada bulan Januari, jadi payment anda akan diprocess pada 15th Febuari.

Unity Ads ada 2 jenis Ads Unit sahaja iaitu Video Ads dan Rewarded Ads1. Video Ads - Iklan video biasa (Boleh skip. Tapi kalau skip tak dapat duit lah)
2. Rewarded Ads - Iklan video dan lead install (Tak boleh skip. Confirm dapat duit lah)

dan anda hanya boleh pilih salah satu Ads Unit sahaja. Kalau Google Admob kan ada 3 ads unit video,interstitial dan banner dan 3 ad unit boleh masuk semua sekali dalam 1 app. Tapi untuk Unity anda hanya boleh ambik 1 ad unit sahaja. 

Jom tengok flow bayaran Ads Network kepada anda :


Berapa bayaran per tonton video/rewarded iklan : 

0.0035 Dollar - 0.25 Dollar (kadar payment pelbagai mengikut jenis iklan dan respond user terhadap iklan yang keluar)

Sebagai contoh, user tu tengok iklan video game CandyCrush, dia teringin nak main then dia install lepas tonton video iklan daripada app anda, jadi anda akan dibayar 0.25 Dollar sebab dikira sebagai LEAD TO ACTION. LTA ni iklan yang membuatkan user tu bertindak untuk buat sesuatu sama ada dia visit website/sign up/install app/game hasil daripada tonton video iklan tadi.

Jadi bayaran daripada app lepas user tonton iklan video sampai habis, Unity akan bayar kepada anda 0.0035 Dollar(minima), kemudian anda sebagai owner app bayar kepada user yang tonton video iklan tadi 0.0015 Dollar. Jadi anda masih untung 0.002 per tontonan(kadar minima). Kalau anda dapat 0.25 Dollar pun anda hanya bayar kepada user 0.0015 Dollar jugak.

Ingat yang ni

- Ads Network bayar kepada anda pelbagai (0.0035 - 0.25 Dollar ikut jenis iklan yang keluar dan LTA user)

- App anda bayar kepada user adalah FIX iaitu 0.0015 Dollar

Ok yang tu adalah DETAIL bayaran per tontonan.

Berapa anda dapat bagi 1000 installer setiap hari? Kalau di amerika mereka dapar 20 Dollar bagi 1,000 impression. Kalau kita di sini 1,000 impression dapat 3.50 Dollar.

Ok contoh installer app anda ada 5000 installer. Yang active pada hari tu 1,000 orang tengok iklan video SEKALI saja diorang tonton jadi anda dapat 3.50 Dollar untuk hari tu. Kalau 100,000 installer, yang active pada hari tu tonton iklan dalam app anda 50,000 orang tonton iklan video sampai habis, so 3.50 Dollar x 50 = 175 Dollar pada hari tu untuk SEKALI TONTONAN sahaja . Kalau banyak kali diorang tonton so banyak lah dapat. KEMBANGKAN INSTALLER APP DAN JANGAN TONTON IKLAN SENDIRI

Yang ni mana-mana Ads Network pun letak syarat yang sama sebab mereka adalah syarikat pengiklan jadi bila mereka bayar kepada kita untuk serve iklan mestilah mereka nak sesuatu sebagai balasan iaitu AUDIENCE. Mereka boleh bayar banyak Dollar kepada kita asalkan orang ramai dapat tengok iklan yang mereka serve dalam applikasi kita. So pastikan app anda sentiasa berkembang.

Macam mana nak promote :

1. Kami dah pasang self marketing dalam app ni iaitu galakkan untuk user share app ni kepada orang lain ke media social.


2. Boleh guna Mailchimp untuk buat Email marketing
3. Boleh guna Manychat untuk buat Messenger/SMS/Email marketing
4. Boleh guna FB Page untuk buat FB Ads/Buat Contest untuk attract lebih ramai audience


Lengkap TERMS & Conditions dan PRIVACY POLICYApplikasi ini lengkap dengan Terms and Condition dan Privacy Policy bagi menjaga hak Anda sebagai owner app dan melindungi data peribadi user daripada disalahgunakan untuk kegunaan selain daripada pembayaran komisyen sahaja.

Seperti biasa, memandangkan sumber pendapatan owner app adalah Ads Network, oleh itu anda hanya perlu buat pembayaran kepada user anda setelah anda terima bayaran daripada Ads Network sahaja dan ini kita akan masukkan dalam syarat applikasi Monetize Cards jadi user tak boleh salahkan owner sebab itu adalah perjanjian app. Takkan owner nak guna duit sendiri pulak nak bayar kepada user kan.

Lepas kami compile, kami akan bagi installer app ni dalam bentuk APK file

APK File ni anda bebas nak upload ke mana saja samaada playstore,amazonstore,facebook,google drive,dropbox dan sebagainya.


Harga asal kami jual applikasi ini RM 2,000. TAPI semperna ulang tahun SmartMath yang ke 4 tahun, kami buka harga promosi RM 500 sahaja. App worldwide boleh guna sebab kami set bahasa english, user boleh pilih negara masing-masing dan ada kemudahan Paypal payment untuk user luar Malaysia .

Lepas pembelian :

1. Boleh buka akaun Unity Ads dengan Admin
2. Admin reg ID Unity Ads dalam app anda
3. Admin serahkan installer app kepada anda

Kepada yang serious nak beli sahaja boleh PM Admin :

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)