Tutorial 1 Dropship Lazada | Buka Akaun,Add Property,Payment Setting


Hai tutorial ini adalah untuk mereka yang baru sahaja join program Dropship Lazada. Sebelum anda dapat join program ni ada beberapa keperluan yang harus anda penuhi sebelum anda layak untuk menyertai program dropship Lazada.

First sekali anda harus register akaun dropship, tambah property, payment setting dan tunggu email approval daripada pihak penganjur.
Step 1 : Buka akaun dropship

i. Buka app LazDrop, Sign In dan Klik Dropship Lazada



ii. Klik Daftar untuk pendaftaran akaun Dropship




Lepas done SIGN UP, Check email korang dan klik link confirmation yang ada dalam email tu.

STEP 2 : Tambah Property

iii. Add Property dan daftar. Property ni diorang nak tahu macam mana dan bagaimana kita nak promote link-link produk ni semua.





Contoh Pendaftaran Property : Bagi Social Media

- Name of Property : Nama Profile FB korang (contoh Samad Din)
- URL : URL profile FB korang
- Description : Cerita sikit tentang profile korang (contoh I always post news content in order to attract more people to visit my facebook profile and that is how I get traffic)

Property Organization :

-Channel : Influencer
-What type of Advertiser are you looking for : Pay per sale
-Primary dan Secondary Category : Letak je mana2 pun boleh

Traffic Information

- Traffic aquisition method : letak je apa2 pun boleh
- Country : Malaysia, Indonesia,Singapore
- Tools used : pilih je mana-mana pun boleh

Scroll bawah sekali click Save!

STEP 3 : Update Payment Setting

Payment setting ni tujuannya untuk diorang bayar komisyen kepada korang.

i. Klik account setting

ii. Klik Payment setting

iii. Dekat Paypal tu tukar kepada Wire Transfer(Bank)

iv. Register Nama penuh, nama bank,alamat bank yang korang daftar akaun dulu, no account bank

v. Swiftcode. Yang ni ada di Google contoh kalau korang pakai Maybank taip Swiftcode Maybank contoh MBBEMYKL. Iban dan IFRC tak perlu isi.vi. Transfer Reason taip "commission"

Done!

Tunggu approval daripada pihak penganjur melalui email dan korang dah boleh start buat link produk bersama coach Farid setiap hari Isnin-Sabtu jam 8 - 12 malam!

Contoh Email Approval 


Approval biasanya dalam tempoh 48 Jam daripada waktu kita submit Property tadi. 


Contoh bila akaun korang sudah aktif!

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja