Tips Dropship Lazada | 3 Step untuk dapatkan RM 1000 komisyen pertama anda



Kepada yang baru join program LazDrop Asia(dropship Lazada) tahniah kami ucapkan. Perkongsian ini adalah daripada pengalaman admin sendiri dan semoga tips ini dapat membantu peserta LazDrop Asia dapat meraih komisyen setinggi yang boleh.

Step 1 : Platform



Platform merujuk kepada tempat untuk orang ramai berkumpul. Sebagai contoh platform Facebook page/profile, untuk nak tarik orang follow korang atau visit korang punya page/profile, korang kena sentiasa post bahan-bahan yang menarik dan positive. Elakkan posting pasal content-content yang berunsur politik dan seksual sebab ada sebahagian group suka dan sebahagian yang lain tidak suka jadi kita tak boleh nak attract/tarik lebih ramai audience kalau ada unsur-unsur negative. Pendek kata post semua benda-benda positive je. 

Apa faedah kalau post content-content positive dengan tarik lebih ramai pengunjung ke page/profile korang? Ia akan mudahkan korang untuk share link produk. So bila korang share link produk dekat page/profile anda, secara tak langsung ramai yang akan tengok link tersebut. Bila ramai yang tengok atau klik link atau visit link produk tadi, semaking tinggi kebarangkalian orang ramai beli produk yang korang buat link tadi. 



Nak lagi berkesan kerapkan post video-video review product yang ada dekat Youtube ke FB page/profile korang(jangan lupa letak "Credit Channel" yang korang rembat video tu :D), Dekat description post tu korang cerita sikit tentang kelebihan product dan letak sekali produk yang korang buat tu. 

Step 2 : Exaggerate Product

Exaggerate ni kita membesarkan sesuatu perkara. Untuk product kita tekankan kepada kelebihan product yang kita pilih, bagaimana product tu boleh menyelesaikan masalah dan yakinkan orang secara psychologically kenapa diorang mesti dapatkan product tu. Sebagai contoh pen hitam dunhill harga RM 100 dan pen hitam biasa di kedai RM 1. Dua dua product ni fungsi sama ja iaitu untuk tulis. Tapi macam mana kita nak yakinkan orang ramai untuk beli Pen hitam dunhill dan jangan beli pen hitam biasa.

1. Tekankan kelebihan pen hitam dunhill tersebut dari segi materialnya, ciri-cirinya, tempoh luput, kualiti dan macam mana orang akan pandang si pembeli kalau pembeli pakai pen hitam dunhill yang exclusive ni.

2. Alihkan mindset pembeli yang pada awalnya akan berfikir lebih baik beli pen RM 1 je boleh pakai untuk tulis sahaja, KEPADA mindset aku kena beli pen ni sebab kualiti dia jauh lebih bagus, elegant dan sebagainya. Pendek kata kita yakinkan pengguna tu kalau dia pakai pen dunhill ni apa faedah dia dapat dan kesan positive apa yang dia akan dapat.

Step 3 : Consistent

Istiqomah atau consistent dalam sesuatu pekerjaan adalah kunci kepada sesebuah kejayaan dalam perniagaan. Biasakan sehari post link-link produk yang terbaik ke platform korang 1 hingga 10 post sehari. Share ke Group-group Facebook atau Whatsapp 4x seminggu, yang ni jangan tiap hari sebab orang akan rasa menyampah dan diorang takkan tertarik langsung dengan apa yang kita post, jadi hati-hati untuk share link produk biar kena pada timingnya. Kalau boleh link produk yang korang share tu hendaklah selari dengan theme group tersebut. Sebagai contoh korang buat link product Smartphone so better share link tu ke group-group smartphone dan sebagainya biar kena pada temanya.

Sekian Dulu Daripada Saya Coach Farid
(Admin Marketing SmartMath App Developer)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kepada yang belum join program dropship Lazada bersama kami jom join sekarang!

kami ada buat program Dropship Lazada Asia(Malaysia,Indonesia,Singapore,Vietnam,Thailand dan Philippine).

Dropship Lazada ni sangat simple, awak hanya pilih barangan yang ada di store lazada, barang apa pun boleh, buat link produk dan share ke media social. Bila ada orang klik link dan beli barang melalui link awak, awak akan dapat komisyen sehingga 14% daripada harga produk yang awak pilih dekat store Lazada. Pilihan produk tak da limit, maksudnya awak boleh pilih banyak barang untuk buat link. 

Kelebihan Dropship Lazada ni ; 

1. Tak payah cari orang
2. Tak payah deal dengan customer
3. Tak payah simpan barang
4. Tak payah hantar barang
5. Jimat masa
6. Passive income
7. Ada 6 store lazada daripada 6 negara asia.Pasaran luas.

hanya link produk sahaja.

Store Lazada dan payment komisyen adalah berbeza mengikut store negara masing-masing. Rate komisyen mengikut negara, kami ada sertakan dalam applikasi LazDrop Asia yang kami cipta nanti boleh tengok. 

Kerja senang je pilih barang, buat link produk,share ke media social dah tinggal je. Income jenis ini adalah Passive income sebab di media social 24 jam ada orang.






Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja