Pengenalan Kepada DROPSHIP ALIBABA!


Alibaba ni senang nak faham dia adalah platform untuk para peniaga online dan offline beli barang secara borong dan penjual akan jual barangan ni kepada pengguna akhir dan ada jugak pengguna akhir yang shopping dekat Alibaba.

Kalau kita tengok dari segi offer dekat platfrom ecommerce Alibaba ni lebih kurang ja dengan Lazada bezanya ialah dari segi cara penjualan, customer target, harga dan MOQ.

Negara-negara pengeluar lain selain CHINA

So dekat sini kita boleh pilih nak ambik barang borong daripada negara mana. Biasanya peniaga di sini ambik barang daripada China sebab murah. 


MOQ (Minimum Order Quantity)

MOQ(Minimum Order Quantity) ni adalah syarat minima order barangan yang ditawarkan. Contoh berus gigi buluh 1 unit dijual antara US$0.46 hingga US$0.6 bergantung kepada berapa quantity kita order kalau ambik banyak, jadi makin murahlah. So kalau seller nak beli berus gigi ni secara pukal, sekurangnya dia kena order 500 unit. That mean contoh sekali borong berus gigi buluh ni 500 x US$ 0.46(RM 1.85) = US$ 230(RM 920). Jadi seller boleh jual dekat sini seunit RM 5 contoh. So untung RM 5 - RM 1.85 seunit = RM 3.15 seunit untung.

Dekat mana biasanya seller jual lepas ambik barang daripada Alibaba ni? Seller boleh jual secara online atau offline. Secara online biasanya Facebook,instagram,whatsapp dan ecommerce macam mudah.my,lazada,shopee dan sebagainya.

Smartphone clone, haa ambik sini lah Alibaba produk CHINA :D

DROPSHIP ALIBABA

Dropship Alibaba nak sama macam Dropship Lazada bezanya ialah customer target,payment dan commission rate.

Customer Target

Lebih kepada seller, bukan pengguna akhir. Customer kita adalah peniaga, kita offer link produk borong kepada peniaga then bila peniaga ni order barang dari Alibaba kita dapat komisyen dalam currency dollar.

Payment

Pembayaran dalam currency dollar

Comission Rate

2.6% daripada harga borong yang dibeli. Contoh, peniaga tu beli Baju secara borong USD1.26 x 1000unit(MOQ) = US$ 1,260.. jadi komisyen kita adalah US$ 1,260 x 2.6% = US$ 32.76(ini habuan kita). Contoh kalau ada company yang borong produk dari Alibaba melalui link kita, borong kasut US$ 4.53 x 10,000 unit(MOQ) = US$ 45,300 dan komisyen kita dapat US$ 45,300 x 2.6% = US$ 1,177.80/ RM 5,300.10(habuan kita).

Kita takkan terlibat dalam urusan jualbeli, posting barang, kontena dan sebagainya. Kerja kita buat link offer atau link produk share dekat media social dan relak-relak suda. :D

Dropship Alibaba ni agak mencabar sikit daripada Dropship Lazada tapi dari segi keuntungan tu lebih kepada Alibaba sebab komisyen dalam currency dollar dan region dia worldwide. Maksudnya dekat orang negara luar pun korang boleh share link produk tu.

Reliable ke? Yup, sebab Alibaba hampir sama dengan Amazon. Syarikat besar boh worldwide pulak. Bab komiyen-komisyen ni takda masalah bagi diorang. 

Sebelum kami offer kepada orang ramai, kami dah buat dulu baru kami berani nak offer kepada orang ramai untuk program Dropship Alibaba dan Dropship Lazada ni

Kepada yang baru join, admin sarangkan korang berjinak-jinak dulu dengan Dropship Lazada Malaysia, kalau dah cekap cuba kuasai  Dropship Lazada ke enam negara asian yang Admin letak dalam app LazDrop. Kalau dah cekap dah cukup faham tentang benda ni baru buat Dropship Alibaba.

JOM JOIN DROPSHIP LAZADA dan DROPSHIP ALIBAB dalam satu applikasi LazDrop Asia
Kami menawarkan 3 jenis pakej

Pakej A : RM 50

1. Dapat Applikasi LazDrop Asia

2. Dapat Applikasi LazDrop Mate(untuk beginner buat iklan ikut format yang betul)

3. Personal trainer daripada admin marketing kami setiap Isnin-Sabtu jam 8 - 12 malam. Ahad off.

Pakej B : RM 100

1. Dapat Applikasi LazDrop Asia

2. Dapat Applikasi LazDrop Mate(untuk beginner buat iklan ikut format yang betul)

3. Personal trainer daripada admin marketing kami setiap Isnin-Sabtu jam 8 - 12 malam. Ahad off.

4. Diajar cara marketing tricks iaitu guna social media autobot. So buat satu link atau set iklan dan automatic send kepada ramai orang secara automatic.

Pakej C : RM 200

1. Dapat Applikasi LazDrop Asia

2. Dapat Applikasi LazDrop Mate(untuk beginner buat iklan ikut format yang betul)

3. Personal trainer daripada admin marketing kami setiap Isnin-Sabtu jam 8 - 12 malam. Ahad off.

4. Diajar cara marketing tricks iaitu guna social media autobot. So buat satu link atau set iklan dan automatic send kepada ramai orang secara automatic.

5. Kami akan buatkan 1 blog dan design sekali, 1 facebook page dan linkkan kedua platform ni menjadi 1 . Maksudnya, post satu tempat, then post tu akan terpapar dekat platform-platform lain secara automatic.










Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja