Kerjaya dari rumah, Mana lebih untung? Jadi Dropship atau Seller di Lazada?


Assalamualaikum hai kepada semua selamat datang ke blog kami. Hari ni admin akan kupaskan kepada anda info mengenai jana pendapatan dari rumah guna program Lazada.

Bila bercakap tentang keuntungan, dua-dua ni membawa keuntungan kepada kita cuma bezanya adalah dari segi pelaksanaan dan income revenue rate maksudnya berapa banyak untung kita dapat melalui jadi Dropship atau Seller.

Dropship Lazada


Dropship Lazada adalah yang paling simple iaitu kita just buat link produk daripada store Lazada dan share kepada umum melalui media social. Tugas kita di sini adalah sebagai Publisher. Kerja kita publish je link-link produk, hari-hari dekat media social. Bila ada customer berkenan dengan produk yang kita share tu, diorang akan klik link dan buat pembelian, selepas 7 hari pembelian dibuat oleh customer, kita akan dapat komisyen sehingga 14% daripada harga barang yang kita pilih tadi.

Kelebihan jadi droship lazada ni ialah :

1. Kita tak terlibat dalam urusan jual beli/waranti
2. Tak perlu simpan stock atau hantar barang
3. Tak perlu nak dengar customer complain dan sebagainya


Seller Lazada



Seller Lazada merujuk kepada kita jual barang di Lazada. Seller ni ada beberapa cabang sebenarnya, direct seller,Multi-level seller dan store kita sendiri.

1. Direct seller ofcourse kita jual barangan/produk kita sendiri di Lazada

2. Multi-level seller merujuk kepada kita beli barang daripada orang lain dan kita jual balik barang tu di Lazada

3. Store kita sendiri iaitu kita buka store di Lazada, dan kita himpunkan produk-produk company lain di dalam store kita.

Nak apply jadi seller di Lazada agak complicated kena ada detail semua kena ada daftar niaga dan detail-detail lain.

Yang part seller ni insyaAllah kami akan kumpul-kumpul maklumat dan kami akan share kepada korang semua cara nak jadi seller Lazada.

Kelebihan jadi seller di Lazada

1. Kadar Untung ofcourse 100%

2. Lazada pulak kerap buat iklan tambahan pulak ada program dropship macam ni so secara tak langsung produk yang seller jual akan laku gila.

Yang kurang best sikit lah, seller kena hantar barang, kena terima complain daripada customer dan sebagainya. Kalau dropship tadi tak payah, relax sikit jadi dropship ni. 

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja