5 Tips Lebatkan Komisyen Dropship Lazada Anda RM 300- RM 1000 Seminggu


Dah join dropship Lazada tapi buntu tak tahu macam mana nak tingkatkan link visit, tingkatkan sale dan dapat komisyen yang banyak? Cuba amalkan 5 Tips ini untuk dapat komisyen yang banyak

Tip 1 | Pilih barangan yang HighDemand(Permintaan Tinggi)







Fig 1.1 Contoh Barangan HighDemand


Tip pertama adalah cari barangan yang high demand di store Lazada untuk dijadikan link produk.Bagaimana nak tahu barang tu high demand ke tak? Tengok dekat jumlah rating yang Admin tandakan pada gambar contoh produk tersebut. Barangan macam ni biasanya mengenai minat orang ramai mengikut kondisi waktu dan keperluan yang tepat.

Tip 2 | Pilih barangan yang rare(jarang ada di pasaran)

Figure 1.2 Contoh barangan Rare kereta kanak-kanak

Tip kedua adalah pilih barangan yang jarang ada di pasaran tetapi berfungsi untuk keperluan pengguna. Biasanya pengguna sanggup membayar lebih kepada barangan yang limited edition asalkan dapat memenuhi kehendak yang mereka mahu.

Tip 3 | Pilih barangan yang ada video review product 
Fig 3.1 Pilih barangan yang ada video review di Youtube
Fig 3.2 Buka video review product di YouTube
Fig 3.3 Scroll ke bahagian Comment dan paste link product anda

Tip yang ketiga adalah kita mencari produk yang ada video review produk contoh seperti produk SmartPhone Samsung A50. Secara tak langsung dekat segment video ini ada kumpulan yang meminati produk yang boleh kita buat link produk jadi keberangkalian customer untuk beli produk daripada link kita adalah tinggi.

Tip 4 | Pilih barangan yang mahal tapi relevan

Fig 4 Contoh produk yang mahal tapi relevan


Produk mahal tapi relevan merujuk kepada barangan yang orang perlu dan minat walaupun mahal. Sebagai contoh motosikal, walaupun harganya agak mahal tapi ada kumpulan pembeli ada saja yang akan beli untuk memenuhi keperluan mereka. Komisyen bagi produk seperti ini adalah sangat tinggi. Anggaran dalam RM 600 per sale!


Tip 5 | Produk Peminat(Fan Product)
Fig 5 Contoh Fan Product
Product Peminat(Fan Product) adalah produk yang sekumpulan pengguna ni suka tanpa menghiraukan berapa mahal pun harga produk tersebut. Product seperti ini biasanya produk-produk berjenama kerana produk yang berjenama mempunyai peminat mereka tersendiri sebagai contoh iPhone produk mempunya peminatnya tersendiri.


Semoga tips ni mampu memberikan anda idea business dan meningkatkan komisyen anda!

Kepada anda yang belum JOIN LazDrop Asia(program dropship Lazada), Jom JOIN sekarang dan dapat  :

1. Installer App LazDrop Asia
2. Installer App LazDrop Mate
3. Kelas Online Personal Trainer setiap isnin-sabtu jam 8 malam dan ke atas.

Pendaftaran boleh dibuat DISINI.



Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja